Applies To

  1. SharePoint Server 2013
  2. SharePoint Server 2016

Problem

You are trying to execute Setup2016.exe or Setup2013.exe for Installation or Upgrade and you are facing following error



-----------------------------------Info: Deactivating 2 total activations of 1 feature(s) on 2 location(s).Info: Deactivating 0 feature(s) on 0 site(s).Info: Deactivating 1 web application feature(s) on 2 web applications.Info: Deactivating 1 web application feature(s) on 2 web applications. feature: f7c2582f-427f-4342-849c-b4ebf8a9c642 : ShortPoint.Foundation (f7c2582f-427f-4342-849c-b4ebf8a9c642)Info: Deactivating 1 web application feature(s) on 2 web applications. feature: f7c2582f-427f-4342-849c-b4ebf8a9c642 : ShortPoint.Foundation (f7c2582f-427f-4342-849c-b4ebf8a9c642)Info: ***** SOLUTION UPGRADE *****Info: CBS-SP-I : The solution has not been upgraded.
*Error: ***** ERROR ******Error: CBS-SP-I : The solution has not been upgraded.
 Exception: CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: CBS-SP-I : The solution has not been upgraded. ---> CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: CBS-SP-I : The solution has not been upgraded.
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()   --- End of inner exception stack trace ---   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.TimerEventInstall(Object myObject, EventArgs myEventArgs)
  Inner Exception: CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: CBS-SP-I : The solution has not been upgraded.
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()-----------------------------------


Causes and Resolutions

Cause

Resolution

Running setup as Administrator 
Please ensure you are running the Setup2016.exe / Setup2013.exe as farm administrator
One of the farm server has issue 
Please ensure on each Web front end and application server followings;
  1. They are connectable / accessible from server you are running Setup2016.exe / Setup2013.exe
  2. The Farm account you are running are admin in those servers
  3. Following services are running with SharePoint service accounts;        
    1. SharePoint Administration
    2. SharePoint Timer Service
Any other issue
If you made sure above points but still you are still facing same issue, we recommend to try following;
  1. Stop the executing and try again
  2. Clean cache on each Web front end and application server and try again;
  3. Remove the ShortPoint.Foundation.wsp from your Farm and try again;

    Powershell

    Uninstall-SPSolution -Identity ShortPoint.Foundation.wsp
    Remove-SPSolution -Identity ShortPoint.Foundation.wsp


    Central Admin 

  4. Restart following services on each Web front end and application server and try again;
    1. SharePoint Administration
    2. SharePoint Timer Service



At any stage, you feel like contacting us, please don't hesitate to do so!



Related Articles


SharePoint Server 2013 / 2016 - Installation failed error: Some of the files failed to copy during deployment of the solution